6 HÅRTIPS


Hei skjønnheter! ♥ I dag tenkte jeg å komme med noen stylings tips, fokusert rundt hårføneren. Som alle vet, er det veldig skadelig å "brenne" håret, så husk å alltid bruk varmebeskyttende.

♦ Hvis du vil unngå frizz, prøv å bare føn håret oppenfra og ned. Da "tvinger" du de små hårene ned. Tar litt lenger tid, men er verdt det!

♦ Hvis du går for en straitgh look, bør du føne håret i seksjoner, mens du grer det. Da slipper du å stritte det etterpå, om du pleier det.

♦ Hvis du vil lage krøller eller fall uten krølltang, kan du vente til håret har tørket litt, også klemme litt gele opp over med hånden i håret, før du føner det. (Funker ikke hvis du har naturlig stritt hår) Husk å ikke gre det, da det retter ut krøllene igjen!

♦ Har du lyst på mer volum - Føn håret ditt opp ned!

♦ Husk å alltid passe på at det er helt tørt - i bakhodet, inni mellom alt håret også. For går du ut med litt dampet hår, kommer det fort frizz og uønskede babyhår!

♦ Hvis du har pannelugg, burde du føne den for seg selv mens du har en rundt hårbørste rundt den - Slik får den mer liv.


XoXo ♥

Hvorfor frisørene hater Define


God morgen, søtiser! ♥ Jeg hørte noe på jobben som jeg syns er viktig å dele med dere. Jeg har brukt OG elsket define i mange år, fra shampoo & balsam, til styling produktene. Jeg sluttet med de i fjor, da jeg fant ut at de tester på dyr, og syns det var utrolig trist siden de passet så bra til håret mitt. 

Men så hørte jeg (fra sjefen, som kan alt om alle merker) at frisørene hater Define, fordi alle define produkter legger en hinne rundt håret slik at det ikke trekker farge til seg ordentlig, ikke blir vaska ordentlig, ja ikke trekker til seg noe. Det syns jeg var utrolig skummelt, og jeg anbefaler alle til å slutte å bruke det!!Og forresten, hvis du har en kjæreste/mann som bruker voks, så gjelder det manne produktene også. Og voksen Dax er også utrolig dårlig for håret har jeg hørt, kan få tynt hår eller bli skallet med årene..

 

Har du hørt dette før?

- Bruker du Define? 

XoXo ♥

MITT ROSA HÅR


Hei søtiser! :) Jeg tenkte jeg ville dele min pastell-hår-historie med dere, siden våren er i full gang, og da er det gøy med fargerikt, nytt hår. Så hvis noen av dere tenker på å farge håret i en knall farge, så kan dere se min historie + noen tips! ;)

 

Som dere vet, så var jeg platina blond lenge, og jeg og forloveden min har bursdag med en måneds mellom rom, så vi skulle feire sammen på dagen hans. Jeg ville gjøre noe gøy, uten å farge håret permanent og jeg har jo altlid drømt om rosa hår! :)

 

Jeg så på mange forskjellige farger på nettet, og fant ut at det var lavender jeg ville ha. Lavender er en lys, pastell rosa, så jeg følte det var perfekt for jeg syns ikke knall rosa er særlig fint. Etter mye research, bestemte jeg meg for å bestille Crazy color - lavender, fra dragens hule. Du finner den HER om du er intressert! Flasken i seg selv kostet bare 99kr, så det var jo super billig! Og btw, brukte jeg ikke halve flasken en gang!

 

 

Jeg hadde også fått en sølv balsam av beste venninen min, bare i tilfelle det skulle være noe gult i håret mitt å det skulle bli stygge rosa toner ut av det. :) Så hvis du ikke er helt platina blond, anbefaler jeg at du også bruker en slik balsam før du farger det! :)

 

Jeg hadde aldri farget håret i en "knall" farge før, så jeg hadde sett mange videoer på youtube om hvordan å få best resultat. I nesten alle videoene, blandet de farget ut med balsam for at fargen ikke skulle bli for sterk. Og siden jeg var litt skeptisk, gjorde jeg det med min også. Brukte sikkert 2 timer på påføre jevnt, for å så skylle det ut å se at håret mitt nesten en blanding av grå og lyse gammel rosa! Fargen hadde ikke festet seg ordentlig på grunn av balsamen jeg hadde blandet den med. Jeg fikk helt panikk! 

 

Men jeg trakk pusten og farget alt på nytt, uten å blande balsam i fargen og resultatet ble slik:

 Som dere ser var det veldig lilla først.

 

Jeg gjorde forresten 2 feil. Den ene var at jeg hadde litt ettervekst da jeg gjorde det, uten at jeg tenkte noe over det, siden det var snakk om en millimeter. Men når håret ble lavender viste det plutselig veldig godt, og var ikke særlig pent! + At jeg hadde lyse brunt hår underst, det likte jeg heller ikke når jeg hadde rosa på resten av håret. :( Så hvis du skal farge håret ditt, sørg for at alt er samme farge!! Disse feilene gjorde jeg pga. at det var en spontan handling, men hadde nok "nytt opplevelsen" mer hvis alt var samme farge!

 

Slik så det ut etter en vask:

 

 

Da var jeg ganske fornøyd, syns det var som sukkerspinn-rosa! :)

 

Men etter ca. 2 uker, hadde jeg fått resultatet jeg først gikk for:Som var en pastell lavender farge :)

 

Og til slutt, etter en mnd'es tid, så det slik ut:

 

Beklager masse for dårlig kvalitet, men det var de eneste bildene jeg hadde der jeg kunne vise dere!

Jeg er vertfall veldig fornøyd med min tid med rosa hår, og kommer sikkert til å gjøre det igjen! Syns det varte lengre en forventet, og gikk ut på en fin måte! :)

 

Så noen tips for dere som vil prøve dere på semi farge:

 

♥ Siden fargen er ment for å bli vasket ut, prøv å ikke bruk varmt vann når du vasker håret!

 Hvis du planlegger å ha fargen over lenger tid, anbefaler jeg å ta litt hårfarge i shampooen din, så hver gang du vasker håret får du en mini-farge-håret-stund, og fargen kan holde seg litt lenger!

 Ikke vask håret med balsam dagen før eller samme dag som du farger det, da balsam lukker håret og fargen ikke vil trekke seg ordentlig inn.

 Vær sikker på at håret ditt ikke har gult i seg, da fargen kan bli skikkelig fæl!

 

Hva syns du om rosa hår? :)

- Har du hatt en knall farge før?

XoXo


 

DIY: HÅR KUR


Hei kjære bloggiser! :) Siden jeg har skrevet litt om hår pleie i det siste, tenkte jeg at jeg kunne lage et innlegg med forskjellige hår kurer dere kan lage selv. Som dere vet, kan hår kurer være ganske dyre i lengden, så hvorfor ikke lage din egen rett fra kjøkkenet? :)

 

Noen av disse er ganske sølete, men de fungerer! Hvis du vil ha mykt hår, trenger du: 


♥ 2 råe egg

♥ Vinegar


Denne er veldig enkel, alt du gjør er å ta innholdet fra eggene og massere det i håret. Vent til det blir stivt, og rens det av med en blanding av vinegar og kaldt vann. Grunnen til at det er viktig at vannet er kaldt, er for å få det ut. Så kan du vaske håret med shampoo & balsam når du har fått alt ut, for å få vekk lukten ;) Dette kan du gjøre en gang i måneden, hvis du ønsker det!
Hvis det er volum du vil ha, trenger du:


♥ 1 egge plomme

♥ Oliven olje 

♥ 3/4 deler av en kopp med varmt vann


Vask håret normalt med shampoo, så masserer du denne miksen inn i håret. La det være i noen minutter, før du renser det godt av. Så vil du ha skinnende, mykt hår med volum! ;)

 Denne er litt mer avansert, men fantastisk for tørt hår som har vært gjennom en lagt vinter! Du trenger:

 

♥ 1/2 Avocado

♥ 1/4 del av en kopp med majones

♥ 1 spiseskjee med kokosnøtt olje

♥ 1 spiseskjee med oliven olje

♥ 1 spiseskjee med honning

♥ 2 dl vann

 

Disse ingrediensene, kan du godt blende sammen i en blender! :)

 

Begynn med å fukte håret med varmt vann, så du åpner hår "porene". Gre kuren gjennom håret, så det blir jevnt. Sitt med kuren i 15-20 minutter, eller lenger om du vil. Så renser du det godt av med kaldt vann for å "stenge inne" fuktigheten, påfør så vanlig balsam, og ta en siste rens for å få alt bort! :) Så skal håret ditt bli som nytt!
Så til slutt, en for de som har fett hår! Det du trenger er:


♥ 5 spiseskjeer med naturell youghurt

♥ 1 spiseskjee med bakepulver

♥ 1 spiseskjee med sitron juice

 

Bland sammen, påfør håret, men fokuser meste parten på hode bunnen. Sitt med det i 30 minutter, og rens godt av! Gjerne bruk denne kuren en gang i uken hvis håret ditt er veldig fett! ;)

  Håper dette var til hjelp, og at dere prøver det ut! :)

 

Pleier du å lage dine egne hårmasker? :)

 

XoXoTIPS FOR SUNNERE, LENGRE HÅR


Hallo alle søtiser! :) I går fikk jeg en kjempe koselig kommentar, på om jeg kunne skrive ett innlegg på hvordan å ta vare på håret ditt, hvordan få det til å vokse fortere, - og gi noen styling tips for skulder langt hår. Og det kan jeg jo så klart, så her kommer noen tips! :) Jeg har tidligere skrevet ett innlegg med sunne tips for håret, som dere finner HER

 ♥ Alltid bruk varmebeskyttende produkter før du føner, krøller eller stritter håret. Du burde selvfølgelig begrense bruket for varme på håret - men det er vanskelig. Med mindre du er født en naturlig skjønnhet da! :)

♥ Og husk å alltid bruk varmebeskyttende på håret når du skal i sol også - for det brenner på håret det og! Bruk gjerne en hatt eller noe over håret om du skal sitte i sola lenge!:)

♥ Som jeg har skrevet før - Prøv å aldri ha for varmt vann på håret, og skyll det alltid med kaldt vann til slutt! 

♥ Du skal aldri vaske håret hver dag. Annen hver dag går, men prøv å vent til hver tredje dag. Det er vanskelig først, men oljene håret produserer er bra for håret, og til oftere du vasker det, til fortere blir det fett.

♥ Prøv å bruk en hårkur en gang i uka, i 2/3 deler av håret for å gi det næring. Lag gjerne noen hjemmelagede kurer! :)

♥ Ikke sove med hårstrikk, da det brekker hårstrående.

♥ Aldri gre håret når det er vått, det sliter veldig!
Når det kommer til å få håret til å vokse fortere, er det ikke så mye du kan gjøre, men dette kan hjelpe:


♥ Klipp håret regelmessig, altså stuss tuppene, da det får håret til å vokse ordentlig i stedet for at de slitte tuppene "spiser seg" opp over.

♥ Ta B-vitamin tilskudd, det hjelper på hud, negler og hår! :)

♥ Drikk mye vann! Dette er også viktig for at håret skal vokse. Tenk på håret ditt som en plante som må vannes!

♥ Spis sunt, det hjelper på hele kroppen! Spis gjerne mer proteiner som bønner, linser & nøtter! :)

♥ Og ikke stress! Stess er aldri bra for kroppen, og heller ikke for å få håret til å vokse! :)

 

Og til slutt, hvis håret ditt er skulder langt, så er det fortsatt masse du kan gjøre med det! :) Siden jeg ikke har noen gode eksempler jeg kan vise dere selv, slenger jeg heller med en video jeg fant på youtube, av ei som lager krøller med kort hår! Håper det hjelper! :)


 

Likte du tipsene? ;)

 

XoXo


Frisør for en dag


Hei nydligheter! :) I går var en lang dag, begynte med at jeg skulle hjelpe med spontan farging! Som tok lenger tid en forventet, men var kjempe gøy! :)

 

Hun har da mørke brunt hår med rødt i fra før. Planen var at vi skulle lage lyse striper i, for å få vekk litt av rød tonene så hun kunne farge det i en annen, litt lysere brun farge! ;) Vi viste jo fra før av at stripene kom til å bli grusomme, siden det ikke går ann å bare slenge bleiking på rølig hår. Men det skulle jo bare være mellom resultat,  så vi prøvde! :)

 

Slik så det ut før: 

 

 

Så begynte vi..

 

Så kunne vi le godt når vi så resultatet! :)
Men så.. Ble vi ferdige til slutt!

 

Hun ble kjempe fornøyd, så da ble jeg glad! :) 

Hva syns du? 

 

XoXo


Les mer i arkivet » Mai 2014 » April 2014 » Februar 2014


♥ The diary of a makeup geek ♥

For kontakt:
toppsminke@blogg.nohits